kyoka-ho

NIEUW in het aanbod van Yoga-impulse zijn lessen Kyoka-ho.

Kyoka-ho betaat uit speelse lessen die gericht zijn op het versterken van je wendbaarheid, je stabiliteit en je levenskracht.

mannenyoga man in houding mannenyoga3 mannenyoga4

Het zijn kort samengevat stevige lessen die verder gaan waar yoga normaliter stopt. Om die reden staat er op de folder “Mannen yoga?” Én ook geschikt voor vrouwen die wat stevigere lessen willen. De basisvermogens van de menselijke levenskracht bestaan uit:

  • concentratie
  • stabiliteit
  • zelfcontrole
  • aanpassingsvermogen
  • uithoudingsvermogen.

Kyoka-ho wordt op slechts weinig plaatsen gegeven, het is een unicum. Meer weten? Kom kijken, doe mee en ervaar wat Kyoka-ho jou brengt. Meld je aan voor een gratis proefles!

Yoga en mannen zijn op zich geen nieuwe combinatie: 2.200 jaar lang werd deze hindoeïstische leer uitsluitend door mannen beoefend. In het Westen is yoga de laatste decennia vooral door vrouwen omarmd. Maar het tij is gekeerd. De voetballers van het Nederlands elftal, econoom Herman Wijffels, en filmsterren doen aan yoga. Bij zakenbank Goldman Sachs in New York worden yoga- en meditatielessen gegeven aan derivatenhandelaren – in de hoop dat het hen helpt beter zaken te doen. Sommige mannen komen omdat ze met rugklachten zijn doorverwezen door een fysiotherapeut, anderen zien yoga als aanvulling op andere sporten. Zo kunnen hardlopers baat hebben bij meditatie en helpt yoga krachtsporters om soepel te blijven. Dat er steeds meer wetenschappelijk bewijs komt voor de geestelijke effecten van yoga, trekt nuchtere, zakelijke mannen mogelijk over de streep. Een aan Harvard verbonden onderzoeker, Sara Lazar, concludeerde op basis van MRI-onderzoek dat na meditatie in de hippocampus en amygdala veranderingen te zien waren die kunnen verklaren waarom yogi minder last hadden van bijvoorbeeld stress, depressie en angst en zich beter konden focussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.