Yoga en vele vormen

okido Yoga – DRU – yin – kundalini – nidra

De oorsprong van Yoga-impulse ligt in de Japanse yogastroming “Okido Yoga”, genoemd naar de grondlegger Masahiro Oki (1921–1985). Hij legde de nadruk op het inzetten van oefeningen, voeding en meditatie om onze mind & body weer te laten luisteren naar onze Levenskracht. Als kind weten we dat, echter verliezen we het contact met ons lijf naarmate we opgroeien, uit het oog.

wat zou er gebeuren als we ons lijf goed trainen en ontwikkelen? Alle gebieden zijn dan goed doorbloed en warm. Mocht er dan iets gebeuren zoals een valpartij etc, dan is de kans op letsel aanmerkelijk kleiner dan zonder training. En als er letsel ontstaan is, regenereert het veel sneller. Alle reden om ons lijf goed te trainen. Oki sprak in dit geval vaak over ‘a natural state of our body’. Een natuurlijk lijf is instaat snel te reageren op onverwachte situaties.

De laatste jaren wordt DRU, Yin en Kundalini en Nidra yoga geïntegreerd in de lessen. Dat creëert diepe ontspanning vanwaaruit een diep gevoel van geluk kan ontstaan.

Meest recente berichten